Ha már esik…

Ha már esik…

Vasárnap délelőtt van és itt esik az eső. Mariann a vendégem, aki 5 éves, és intenzíven „barbizik” az én két bombanő Barbimmal, a fedett teraszon. De sajnos a Barbis-szettből hiányzik egy esernyő.

Keressük a megoldást erre az égető problémára, de semmi ötlet nem tetszik (kendő/kalap/sapka), így papírból vágok és hajtogatok azonnal egy esernyőt.. Hurkapálcát persze alig találtunk…

esernyo

A krémszínű papírból végül is kivágtam egy ernyő formát, múltkori papírhímzéses tapasztalatom alapján hímeztem is gyorsan rá egy mintát, piros hímzőfonallal, azután meghegyeztük a hurkapálca végét és ragasztóval rögzítettük rá a papírernyőt.

himzes

Mire készen lettünk kisütött a nap! A hímzett esernyő és/vagy napernyő ernyőjének átmérője: 12,0 cm., és a hajtásoktól kellőképpen merev, így az élénk szélnek is ellenáll! :)

Submit a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>