RÓLAM

portre_szines_logo

Üdvözöllek! Szabó Ibolya vagyok.

 

Múlt nyáron újra szerelmes lettem! A papírlapokba! Pontosabban a kézi papíros munkába. A vonzalom oly erőssé vált, hogy papírdobozkák hajtogatásába kezdtem.

Eleinte csak az építész (www.pixplan.hu) kreatív blogomon hajtogattam kedvemre, azután némi – baráti – unszolásra, elkezdtem tudatosan a dobozkák formálását elképzelni, majd kutatni.

Hirtelen hajtogattam, úgy ötvenféle dobozkát. Sima, fehér fénymásoló papírlapból. Használtam ollót, snitzert és folyékony ragasztót… Oly gyakori időtöltésemmé vált a dobozolás, hogy ma már dobozkákkal is álmodom. Mindig újjal, másikkal!

Gyakorta gondolok kislánykorom papírboltban tett első lépéseire, orromban a tiszta, új papír fenséges illatát, ujjaimban a papírlapok sima érintését érzem.

Annak idején, még minden zsebpénzemet papírra és színes ceruzára költöttem! Hiszen imádtam rajzolni!

Már ovisként rajzszakkörbe jártam. Költözés és iskolaváltás után, ez a lelkesedés lassan elmúlt, mert jött más feladat, új élettér, így a papírlapok iránti szerelemből és a rajzolásból csupán annyi maradt, hogy nyolcadikosként elhatároztam, építész leszek.

Ez sikerült is. Építész lettem! Tervezek, kivitelezek, lakberendezek. Igen, tulajdonképpen építészként is „dobozokkal” és kubusokkal foglalkozom, mindent három dimenzióban látok és értek.

A dobozkáim kiötlése, elkészítése nagy örömet okoz, kis lassulást és lazulást is jelent nekem ez a manuális alkotó tevékenység. Lehetőség szerint mindent kézzel, kézi munkával valósítok meg, egyedileg, kis szériában.

A dobozkák szabásmintáit fejben elkészítem, azután egyszerűen megmodellezem, majd az eredményt tesztelem és értékelem. Csiszolok, javítok rajtuk, és a szabásmintájukat felszerkesztem. Ezzel ledokumentálom magamnak, így tudom később is, mi minden szükséges előállításukhoz, milyen kézi eszközök, milyen sok manuális művelet segíti egy édes kis dobozka megszületését.

Az egyedi megjelenéshez folyamatosan új technikákat próbálok ki, beruháztam vágó- és domborítógépre, snitzerekre, papír- és kartonlapokra, domborító sablonokra, gyöngyökre, szalagokra, mintavágókra, tüll- és organza anyagokra, lyukasztókra is.

Most a varrógéppel történő papírvarrás izgat leginkább, ezzel is kísérletezem.

Abban bízom, hogy ez az önfeledt és játékos boldogság dobozkáimon számodra is érthető és könnyen érzékelhető. Finomságukkal, eleganciájukkal, vagy cukiságukkal olyan értéket jelenítenek meg, mely lelkes vásárlóvá tesz Téged. Úgy tartom, ha a szépre, az egyedire fogékony vagy, Te is lelkes követőmmé és vásárlómmá válhatsz!

Ha Dobozka-ügyben egyéni kérésed, igényed merül fel, kérlek, fordulj hozzám bizalommal! Köszönöm szépen!

 

Kellemes vásárlást kívánok, nézelődj kedvedre WEBÁRUHÁZAMBAN!