Parafrázis

Parafrázis

Valahogy nem tudom feladni a Dobozkaboltomat. Időm, sajnos egyáltalán nem jut rá, de mégis nagyon ragaszkodom hozzá. Idén is, egész évben hanyagoltam, de november vége felé, egy számomra kedves megkeresésnek nem tudtam igazán ellenállni! :)

Kétségbeesett levélben kért segítséget Andi. Egy 18 cm átmérőjű ernyőre volt sürgősen szüksége. A blogomon találta a Barbie-ernyőt, ez indította el a folyamatot: http://dobozkabolt.hu/ha-mar-esik/

Andinak parafrázist kellett készítenie egy fotóról. (Parafrázis: egy már létező műalkotás újraalkotása más eszközökkel vagy más stílusban, többnyire egy másik művész által.)

A meglévő Barbie-ernyő(m) szerintem nem volt alkalmas a feladatra, ezért szerkesztettem Andinak egy megfelelőt! A pdf-mentést A/4 méretű lapra készítettem el. Az átmérő azért lett 19 cm, mert az ernyő picit összezáródik, így lesz kb. 18 cm majd. A Munkácsi-kép esernyőjén 16 cikk van, ezért az összezárás kapcsán osztottam a teljes kört 17 azonos körcikkre, amiből a ragasztásra gondolva kihagytam egyet, így a végén 16 teljes körcikk lett. A szaggatott vonalak mentén kellett az éleket képezni.

E-mailben küldtem el a szabásmintát, amit Andi kinyomtatott, kivágott, és mintaként alkalmazta a „zsírpapírból” meghajtogatott, és egyetlen helyen összeragasztott esernyőhöz/napernyőhöz. 

 eredmeny

A kész “művünk” így fest! Andi szerint az ernyő tökéletes! 😊

 

 

Submit a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..